به این نوشته چند امتیاز میدهید؟

مهریه در طلاق غیابی


در این مقاله قصد داریم تا درباره موضوع مهریه در طلاق غیابی اطلاعات جامع و کاملی را به شما عزیزان ارائه دهیم. اینکه در طلاق غیابی چگونه به موضوع مهریه پرداخته می شود ؟

در مقاله « طلاق غیابی » به تفصیل درباره این نوع طلاق پرداختیم و گفتیم که هر یک از زوجین می توانند با ارائه دادخواست طلاق غیابی به دادگاه طلاق خود را بگیرند .

همواره مهریه یکی از حقوق زن در هنگام ازدواج نزد همسرش می‌باشد. به خصوص مهریه هنگام طلاق غیابی یکی از دغدغه‌های برخی از کاربران است که در این مطلب به آن پرداخته خواهد شد.


رأی غیابی و طلاق غیابی


قبل از پرداختن به مهریه در طلاق غیابی ابتدا بهتر است با رأی غیابی و طلاق غیابی آشنا شوید. مسلماً این سؤال برای شما هم پیش آمده است که چه موقع یک رأی غیابی محسوب می‌شود؟

قانون صراحتاً در چندین بند قید کرده است که دادخواست شکایت بایستی به طرق مختلف به فرد متشاکی ابلاغ شده و وی به دادگاه فراخوانده شود. ماده 68، 69 و 70 قانون آیین دادرسی مدنی به نحوه ارسال ابلاغیه برای حضور در دادگاه به متشاکی را تبیین می‌نماید و موارد قانونی آن را برمی‌شمرد. برای صادر نمودن رأی غیابی و پس از آن پرداختن به مهریه در طلاق غیابی بایستی این مراحل یکی پس از دیگری طی شود.

این سه بند قانونی بیان می‌دارند که ابلاغ یک شکایت و اعلام حضور در دادگاه به آدرس مندرج ارسال و به دست وی اعطا می‌شود. قانون در این سه بند تسلیم ابلاغیه را به نزدیکان و بستگان درجه یک و حتی الصاق آن به درب آدرس محل سکونت را نیز قانونی تلقی کرده و این اجازه را به دادگاه داده است.

حال اگر با رعایت همه این شرایط فرد متهم در دادگاه حاضر نشود و لایحه نیز ندهد، رأی به صورت غیابی و بدون حضور فرد صادر شده و حکم داده خواهد شد.

به این گونه دادرسی‌ها و رأی صادره در دادگاه رأی غیابی گفته می‌شود که اگر برای طلاق مطرح باشد، اصطلاحاً طلاق غیابی نامیده می‌گردد.


حقوق زن و مرد در طلاق غیابی


بعد از صادر شدن رأی طلاق غیابی و برای رسیدگی به مواردی مانند مهریه در طلاق غیابی تا 20 روز زمان برای طرف مقابل وجود خواهد داشت تا نسبت به آن واخواهی انجام دهد.

با توجه به سوء استفاده‌هایی که در بسیاری از موارد در رأی و طلاق غیابی دیده شده است، این حق در 20 روز برای افراد وجود دارد که نسبت به رأی صادر شده واخواهی انجام دهد. گذشته از این سایر حقوق زن و مرد نیز مانند مهریه، نفقه، اجرت المثل، نفقه زمان عده و سایر حقوق آنها بر جای خود پابرجاست و طرف مقابل بایستی نسبت به پرداخت آنها اقدام نماید.

دادگاه تنها در صورتی اقدام به صادر نمودن رأی طلاق غیابی می‌نماید که تمام حق و حقوق طرف مقابل را در رأی صادر شده ذکر نماید و فرد خواهان طلاق بایستی این موارد را بپذیرد. یکی از این حقوق هم مهریه در طلاق غیابی است که بر عهده زوج می‌باشد.


مهریه در طلاق غیابی وقتی دادخواست طلاق از طرف زوج باشد.


زمانی که زوج دادخواست طلاق غیابی به دادگاه تسلیم می‌نماید، دادگاه رأی به طلاق خواهد داد؛ اما در رأی صادر شده تمام حق و حقوق زوجه را در نظر می‌گیرد. از این رو دریافت مهریه برای زوجه بعد از طلاق غیابی از طرف زوج امکان‌پذیر خواهد بود. علاوه بر مهریه در طلاق غیابی سایر حق و حقوق زن نیز در رأی در نظر گرفته می‌شود تا در صورت مطالبه از طرف زوجه پرداخت شود.


مهریه در طلاق غیابی وقتی دادخواست طلاق از طرف زوجه باشد.


در صورتی که زوجه خواهان طلاق غیابی باشد و زوج مفقود، شرایط مهریه در طلاق غیابی کمی پیچیده‌تر می‌شود. در این مواقع با توجه به اینکه زوج مفقود شده امکان مطالبه مستقیم آن وجود نخواهد داشت. با این حال زوجه می‌تواند با رأی دادگاه نسبت به توقیف حساب بانکی و یا سایر اموال و مستغلات زوج اقدام نموده و حق خود را از مهریه دریافت نماید.

دقت داشته باشید که در صورتی که زوجه از طرف زوج وکالت تام الاختیار برای طلاق داشته باشد، دیگر طلاق صادر شده طلاق غیابی محسوب نمی‌شود و در زمره طلاق توافقی جای می‌گیرد و قوانین مربوط به طلاق توافقی برای آن حکم‌فرما خواهد بود. در این موارد قاضی برحسب بندهای مندرج در وکالت نامه اقدام به صدور رأی خواهد کرد.


شرایط اخذ طلاق غیابی


یکی دیگر از چالش‌های اصلی خانواده‌ها شرایط طلاق غیابی زن و شوهر از هم می‌باشد. زمانی که طلاق غیابی از جانب زوج باشد، حکم پیچیده نبوده و با توجه به حق قانونی وی برای طلاق رأی صادر خواهد شد؛ اما زوجه برای اثبات حقانیت خود برای طلاق نیاز به ادله و اسناد مختلفی دارد.

  • 4 سال مفقود بودن شوهر
  • 6 ماه نپرداختن نفقه
  • و بندهای مندرج در عقدنامه به عنوان حق طلاق زن

از جمله مواردی هستند که زوجه می‌تواند از آنها به عنوان دلیل محکم برای طلاق غیابی استفاده کرده و سپس اقدام به دریافت مهریه در طلاق غیابی نماید.

در غیر این صورت و نبودن هیچ کدام از این موارد قاضی رأی به طلاق غیابی به دادخواست زوجه نخواهد داد.