4/5 - (4 امتیاز)

معافیت کفالت مادر

در این مقاله قصد داریم تا نحوه معافیت کفالت مادر را به طور کامل و جامع خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. اطلاعاتی مانند مدارک و شرایط لازم برای دریافت معافیت کفالت مادر از نمونه موضوعاتی است که در این مطلب گنجانده شده استو

همان طور که می دانید در ایران پسران بعد از به پایان رساندن ۱۸ سالگی خود (یعنی ۱۸ سال تمام باشند) باید طبق قانون، برای رفتن به خدمت سربازی اقدام کنند؛ اما برخی افراد به خاطر شرایط متفاوتی که دارند از رفتن به خدمت سربازی معاف می شوند.

با وجودی که سربازی اجباری است، اما برای افرادی که شرایط خاصی دارند، معافیت از خدمت وجود دارد. انواع بسیاری از معافیت های سربازی وجود دارد که می توانید با مطالعه شرایط آن ها متوجه شوید که آیا می توانید از این معافیت ها استفاده کنید یا خیر؟


معافیت کفالت مادر در سال ۱۴۰۰


معافیت کفالت مادر بدین صورت است که فرزند بخاطر نداشتن همسر مادر تنی خود (به هر دلیلی ممکن است پدر یا همسر مادر وجود نداشته باشد، که در ادامه در این مورد بیشتر توضیح خواهیم داد) می تواند از رفتن به خدمت سربازی، اجتناب کند.

یکی از مورد توجه ترین نکته های موجود در مورد معافیت از طریق کفالت مادر این است که اگر مادر بیش از ۲ فرزند پسر داشته باشد، فقط ۲ نفر از پسر ها می توانند از این معافیت استفاده کنند و فرزندان دیگر نمی توانند از این نوع معافیت استفاده کنند،.

حتی برادرهای مادر نیز می توانند به دلیل نداشتن همسر خواهر خود، از معافیت کفالت بهره ببرند. (همان طور که اشاره شد فقط ۲ نفر از آشنایان درجه یک مانند فرزند یا برادر می توانند از معافیت کفالت استفاده کنند).


شرایط و انواع معافیت کفالت مادر  (معافیت در صورت طلاق)


برای دریافت این نوع معافیت سربازی، مادر باید بدون همسر باشد (همسر می تواند فوت کرده یا طلاق گرفته باشد)، در این صورت فرزند پسر با به عهده گرفتن مادر یا به نوعی به عهده گرفتن نقش سرپرستی در خانواده، از رفتن به سربازی معاف می شود.

اگر از طریق طلاق پدر و مادر بخواهید معافیت سربازی بگیرید، باید ۳۰ ماه از زمان طلاق گذشته باشد تا معافیت دائم سربازی دریافت کنید، در غیر این صورت اگر کم تر از ۳۰ ماه از تاریخ طلاق گذشته باشد معافیت کامل نبوده و معافیت موقت به شما تعلق خواهد گرفت.

برای معافیت دائم باید یکی از معافیت های معافیت پزشکی، معافیت بخاطر بالا بودن سن فرد که به بخشودگی سن معروف است، معافیت کفالت، معافیت مدد جویان، معافیت متعهدین خدمت، معافیت ایثارگران را دریافت کنید.


مراحل معافیت کفالت مادر در سال 1400


برای معافیت موقت نیز باید معافیت تحصیلی، معافیت بنیاد ملی نخبگان و یا گواهی اشتغال به خدمت را دریافت کنید.

اگر فرزند اول به هر دلیلی از معافیت کفالت مادر استفاده نکند، فرزند دوم می تواند بدون وجود مانعی از این شرایط استفاده کرده و معافیت خود را دریافت کند.

در صورتی که طلاق مادر به ثبت نرسیده باشد باید اصل طلاق نامه و اقرار نامه محضری مادر با تاریخ دقیق مورد رسیدگی قرار بگیرد.


شرایط کلی معافیت کفالت در سال ۱۴۰۰


یک سری شرایط وجود دارد که بر اساس آن ها می توانید معافیت کفالت خود را به انجام برسانید که در پایین تمامی این شرایط گفته شده است:

  • پدری که به تنهایی از فرزند خود که قادر اداره به امور خود نیست، مراقبت می کند.
  • مادری که بدون پدر از فرزند خود مراقبت کند.
  • برادر تنی که تنها سرپرست خواهر مجرد خود باشد.
  • برادر تنی که تنها سرپرست برادر مجرد خود که توانایی اداره امور خود را ندارد، باشد.
  • نوه ای که به تنهایی مجبور به نگهداری از پدر بزرگ یا مادر بزرگ خود باشد.
  • فردی که همسرش فوت کرده و فرزند یا فرزندانی صغیر دارد، تا زمانی که ازدواج دوباره نکند معاف می شود.
  • فرزندان مدد جویان کمیته امداد و بهزیستی بنا به قانون وظیفه عمومی از خدمت سربازی معاف می شوند.
  • فرزندان و خانواده معظم شهدا، اسرا و مفقود الاثرها نیز بر طبق قانون، از خدمت معاف می شوند.

مدارک مورد نیاز برای معافیت کفالت مادر


برای دریافت معافیت کفالت مادر همانند معافیت های دیگر مدارکی مورد نیاز است، که در پایین لیست مدارک را قرار داده ایم.

مدارک مورد نیاز برای معافیت کفالت مادر به شرح زیر است:

  • اگر به دلیل فوت پدر خواستار دریافت معافیت سربازی هستید، مدارک مبنی بر فوت پدر (گواهی فوت پدر) نیاز است.
  • در صورت طلاق گرفتن پدر و مادر، رو نوشت طلاق نامه باید وجود داشته باشد.
  • کپی از شناسنامه مادر (در صورت طلاق گرفتن پدر و مادر یک کپی هم از شناسنامه پدر باید موجود باشد).
  • یک کپی از شناسنامه های فرزندان دیگر برای تکمیل مدارک مورد نیاز است (خواهر و برادر های دیگر فرد مشمول که می خواهد معافیت سربازی خود را دریافت کند).