ارث فرزند خوانده
ارث فرزند خوانده
در این مطلب قصد داریم تا درباره ارث فرزند خوانده اطلاعات جامع و کاملی را خدمت شما عزیزان ارائه دهیم. مطلبی که شاید خیلی از افراد به آن آگاه نیستند و عدم آگاهی از این موضوع سبب ایجاد درگیری هایی در تقسیم سهم الارث برای فرزند خوانده ایجاد می کند.
برخی از خانواده های که از نعمت فرزند دار شدن محروم هستند تصمیم به تقبل یک فرزند به عنوان فرزند خوانده می نمایند. این خانواده ها بایستی ابتدا درباره تمام حقوق مادی و شرعی فرزندخواندگی اطلاعات داشته باشند. ارث فرزند خوانده از نمونه مسائل حقوقی است که بسیاری از افراد به آن واقف نیستند.
سهم ارث فرزند خوانده چقدر است ؟
طبق قانون، افراد برای ارث بردن از یکدیگر باید رابطه خونی و نسبی داشته و یا اینکه زن و شوهر باشند. در غیر این صورت امکان ندارد که بتوانند از یکدیگر ارث ببرند. بنابراین با توجه به قوانین، تعلق ارث به فرزند خوانده وجاهت قانونی ندارد.
همانطور که میدانید بعد از فوت فرد، اولین قدم برای مراحل تقسیم ترکه ، گرفتن گواهی انحصار وراثت است و در انحصار وراثت فرزند خوانده جایگاهی ندارد. زیرا جز ورثه متوفی محسوب نمیشود. حتی اگر اسم فرزند خوانده در شناسنامه شخصی که او را به فرزند خواندگی پذیرفته وارد شده باشد باز هم از ارث سهمی ندارد.
نحوه تقسیم ارث فرزند خوانده
با این حال به دلیل علاقه عاطفی و روحی که بین سرپرست و فرزند خوانده ایجاد میشود سرپرست تمایل دارد که فرزند خوانده همانند فرزند خود از ورثه ارث بگیرد که در همین راستا راهکارهای قانونی برای ارث فرزند خوانده وجود دارد که خانوادهها میتوانند از این راهکارها استفاده کنند.
۱. اولین راه حلی که برای ارث فرزند خوانده وجود دارد این است که سرپرست این افراد میتوانند در زمان حیات خود بخشی از اموالشان را به نام فرزند خوانده بزنند تا پس از فوت فرزند خوانده دچار مشکل نشود.
۲. همچنین سرپرست می تواند برای تعیین ارث فرزند خوانده هنگام نوشتن وصیت نامه خود بخشی از اموالش را به فرزند خوانده واگذار کند. این گونه پس از فوت سرپرست فرزندخوانده به استناد وصیت نامه میتواند مالک آن بخش از اموال باشد که در وصیت نامه مقرر شده است.
۳. هر چند که فرزندخوانده از سرپرست ارث نمیبرد، اما سرپرست میتواند اموال خود را از طریق بخشش مال یا صلح به او واگذار کند بدین گونه میتوان آینده کودک را پس از فوت سرپرست نیز تامین کرد.
شایان ذکر است که عکس این مورد نیز صدق می کند یعنی در صورت فوت فرزند خوانده، سرپرست نیز از او ارث نمیبرد.
Leave A Comment